Werken bij Benchmark

Benchmark Electronics in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Electronics Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s).

De diensten richten zich met name op het gebied van apparatuur voor test- en instrumentatie, industriële systemen, video/audio, computers en computer gerelateerde producten voor de zakelijke markt, medische systemen en telecommunicatie. Benchmark levert haar klanten veelomvattende en geïntegreerde ontwerp- en productiediensten en faciliteiten, vanaf het initiële productieontwerp tot en met volume productie en zelfs tot en met het rechtstreeks leveren van het eindproduct. De producten variëren van Printed Circuit Board assemblies, handheld producten tot aan elektronica cabinetten. Momenteel heeft Benchmark Electronics Inc 23 vestigingen. In Almelo werken 350 medewerkers.

De door Benchmark geleverde gespecialiseerde engineering diensten bestaan ondermeer uit het “van scratch af” ontwerpen van printed circuit board (PCB hard- en software engineering), mechanica en prototype testing en ontwikkeling van complete apparaten. De BE vestiging in Almelo maakte ooit deel uit van Philips Test & Measurement, Fluke en recentelijk Pemstar. Bij Benchmark in Almelo werken ruim 350 medewerkers. Hiervan werken er ruim 100 op de verschillende engineering afdelingen.

De oplossingsleverancier

Van concept tot product

Gedurende de jaren ’70, ’80 en ’90 waren elektronica-ontwikkelaars ‘verticaal geïntegreerd’ , hetgeen inhield dat vrijwel al hun productieprocessen in eigen huis plaatsvonden. Als ruw materiaal kwam het binnen en verliet als eindproduct weer de fabriek. Eind jaren negentig zag men, door slim te kijken naar de automotive industrie die deze techniek al toepaste, de waarde van het outsourcen van grote gedeeltes van het ontwerp- en productieproces. Sinds die tijd laat men steeds meer het ‘verticaal geïntegreerde concept’ los en stapt men over op het ‘electronics manufacturing service supply chain’ concept.

Voorkeursleverancier in de electronica branche

Eén van de voorkeursleveranciers in de branche is Benchmark Electronics uit Almelo die zich mag plaatsen tussen de wereldwijde top 10 van contract manufacturers.Benchmark Almelo biedt haar Europese klanten, waaronder prominente OEM-leveranciers zoals Siemens, Airbus, Fluke, FEI en Philips, tijd- en kostbesparende totaaloplossingen, inclusief product development, built to order-oplossingen, worry-free end-of-life support en turnkey service level agreements. Benchmark heeft een grote know-how opgebouwd in drie belangrijke energietakken: industrial, medical en aerospace.

(vrije vertaling, bron: B+M magazine)

Werken bij Benchmark

De functies die hierbij openstaan hebben met name betrekking op ontwikkeling en de aanloop van productie in deze branches. Voor meer informatie hierover kunt u de gepubliceerde persverklaring opvragen.

Informatie over een bepaalde vacature kunt u opvragen bij de genoemde contactpersoon.

Een uitgebreid functieprofiel is tevens opvraagbaar. Heeft u verder nog vragen neemt u dan contact met ons op.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer 074 – 750 88 18